Pengaruh Pemberian Jahe, Kunyit dan Salam Terhadap Kadar Asam Urat dan Glukosa Darah pada Bebek
Abstract
Keywords
Full Text:
PDFReferences
Al-Azzawie, H. F and Samah A.Abd. 2015. Effects of Crude Flavonoids from Ginger (Zingiber officinale), on Serum Uric Acid Levels, Biomarkers of Oxidative Stress and Xanthine Oxidase Activity in Oxonate-Induced Hyperuricemic Rats. International Journal of Advanced Research. Volume 3, Issue 10. 1033 – 1039.
Arum, K. S., V. Bintoro., Priyo danA.N. Al-Baarri. 2014. Analisis Mikroboilogi Daging Bebek yang Disimpan dalam Laktoperoksidase System. Jurnal Aplikasi Teknologi Pangan 3 (1), 37-40.
Eldaghayes, I. M., M. A. Hamid, S. R. El-Attar. 2010. Pathology Of Gout In Growing Layers Attributed To High Calcium and Protein Diet. E-International Scientific Research Journal. ISSN: 2094-1749 Volume: 2 Issue: 4. 297-302.
Lembong, J. E., Santa, N. M.,Makalew, A. dan Elly, F. H. 2015. Analisis Break Even Point Usaha Ternak Itik Pedaging. Jurnal Zootek (“Zootrek” Journal ) Vol. 35 No. 1 : 39-45.
Lina, N dan A. Setiyono. 2014. Analisis kebiasaan makan yang menyebabkan peningkatan kadar asam urat. Jurnal Kesehatan Komunitas Indonesia Vol. 10. No. 2. 1004-1016.
Malkinson, M., M. A. Pitt., M. Dison dan E. Bogin. 2007. A Biochemical Investigation of Amyloidosis in The Duck. Avian Pathology. 201-205.
Milind, P ., K. Sushila., S. Neeraj. 2013. Understanding gout beyond doubt. International research journal of pharmacy. ISSN 2230-8407. 25-34.
Pratiwi, P.,G. Amatiria., M. Yamin. 2014. Pengaruh Stress Terhadap Kadar Gula Darah Sewaktu Pada Pasien Diabetes Melitus Yang Menjalani Hemodialisa. Jurnal Kesehatan Volume V Nomor 1. 11-16.
Rakhman, A ., I. Purnawan., A. R. Purwadi. 2015. Pengaruh Terapi Akupresure terhadap Kadar Asam Urat pada Lansia. Jurnal Skolastik Keperawatan. Vol. 1 No. 2. 62-68.
Saeid, J. M., A. B. Mohamed and M. A. AL-Baddy. 2010. Effect of aqueous extract of ginger (Zingiber officinale) on blood biochemistry parameters of broiler. International Journal of Poultry Science 9 (10): 944-947.
Setiawan, A. S. 2011. Efek antidiabetes kombinasi ekstrak bawang putih (Allium sativum Linn.) dan rimpang kunyit (Curcumma domestica Val.) dengan pembanding glibenklamid pada penderita Diabetes Melitus Tipe 2. MKB. Volume 43 No. 1. 26-34.
Setyaji, N. I., D. Agustina., I. S. Wardhani. 2016. Efek Kandungan Jahe dalam Menurunkan Kadar Glukosa Darah. Jurnal Keperawatan Madiun Vol. 3 No. 1. 52-58.
Singh, N.,R. C. Ghosh., A.Singh. 2013. Prevalence and Haemato–biochemical Studies on Naturally Occurring Gout in Chhattisgarh. Advances in Animal and Veterinary Sciences. 1 (3S): 9 – 11.
Sinha, S. 2017. Changes in serum biochemical constituents of Pati ducks (Anas platyrhynchos domesticus). The Pharma Innovation Journal 2017; 6(3). 223-225.
Studiawan, H dan M. H. Santosa. 2005. Uji aktivitas penurun kadar glukosa darah ekstrak daun Eugenia polyantha pada mencit yang diinduksi aloksan. Media Kedokteran Hewan. Vol. 21, No. 2. 62-65.
Syukri, M. 2007. Asam Urat dan Hiperuresemia. Majalah Kedokteran Nusantara Volume 40 No. 1. 52-56.
Tamzil, M. H. 2014. Stres Panas pada Unggas: Metabolisme, Akibat dan Upaya Penanggulangannya. WARTAZOA Vol. 24 No 2. 57-66.
Yankusuma, D., P. Putri. 2016. Pengaruh rebusan daun salam terhadap penurunan kadar asam urat di Desa Malanggaten Kecamatan Kebakkramat Kabupaten Karanganyar. JIK.Vol. 4 No. 1. 90-96.
Yuwanta., A. W., Zuprizal., and R. Sutrisna. 2009. Volatile fatty acids and glucose concentration in blood of normal tegal ducks and those underwent caecectomyzed receiving diets of different crude fiber levels. Book of proceeding. 2nd Mediteranian Summit of WPSA.
Zhao, J., Shirley RB., Dibner JD., Uraizee F., Officer M., Kitchell M., Vazquez-Anon M and Knight CD. 2010. Comparison of hydrated sodium calcium aluminosilicate and yeast cell wall on counteracting aflatoxicosis in broiler chicks. Poultry Science. 89. 2147-2156.
Refbacks
- There are currently no refbacks.